- Ręczna będzie wymagać od ciebie znacznie więcej pracy i przysporzy więcej bałaganu. Pamiętaj, że owoce takie jak wiśnie puszczają bardzo dużo soku. To urządzenie, które raczej sprawdzi się do codziennej obróbki niewielkiej ilości owoców do bezpośredniego spożycia.
- Mechaniczna, dzięki dodatkowemu pojemnikowi na pestki, uchroni cię przed pryskającym sokiem, a czas przygotowania owoców będzie zdecydowanie krótszy niż w przypadku wersji ręcznej. Przeznaczona dla osób, które przygotowują duże ilości przetworów z owoców.
Informacja o wynikach: prezentując produkty uwzględniamy ich dopasowanie, ceny, promocje, kupony rabatowe, opłaty ponoszone przez sprzedawców oraz popularność produktów wśród użytkowników. Dokładamy starań, aby prezentować wysokiej jakości i aktualne informacje.
Sprawdź dostępne wersje
- Wykonane z metalu i tworzywa sztucznego
- Do różnych rodzajów warzyw i owoców
- Ręczne lub mechaniczne
Rodzaje urządzeń
Wszystkie drylownice mają za zadanie usunąć nasiona wewnątrz owocu i przygotowanie do dalszej obróbki lub bezpośredniego spożycia. Wśród dostępnych na rynku modeli wyróżniamy urządzenia do:
- wiśni i czereśni - wyróżniamy wersje ręczne (niewielkie, wkładamy w nie owoce pojedynczo, przybierają postać podobną do strzykawki) i mechaniczne (większe, posiadają pojemnik na pestki),
- śliwek - poza wyrzuceniem pestki, kroi dodatkowo śliwkę na cztery części, dostępna w wersji ręcznej i mechanicznej,
- jabłek - rurka z ząbkami wykonana ze stali nierdzewnej, służy do wycinania gniazda z nasionami jednym ruchem, nadaje się także do gruszek czy papryki.
Najczęściej zadawane pytania
-
Wersja mechaniczna czy ręczna - którą wybrać?